top of page

Varför det är rätt tid att köpa en fastighet på Mallorca

Under de senaste decennierna har Mallorca etablerat sig som en av de främsta destinationerna för världens mest kräsna individer och familjer. Med Mallorca som en flerspråkig ö och en internationell atmosfär har den gång på gång visat sig vara en populär plats att äga ett hem och har fortsatt att locka höginkomsttagare och kändisar från hela världen.


Det finns utmärkta sjukvårdsfaciliteter, ett urval av internationella skolor och självklart det vackra klimatet, där Mallorca njuter av cirka 300 soliga dagar om året. När man kombinerar dessa faktorer, tillsammans med att Mallorca är ett säkert land att bo i, kan man se varför fastigheter på denna baleariska ö är så eftertraktade.Mallorca havsutsikt bostad till salu semesterboende


Områden som Port Adriano, Santa Ponsa och Costa d'en Blanes är några av de mest eftertraktade på Mallorca och har några av de mest lyxiga och utsökta fastigheterna på ön. De tillgängliga fastigheterna sträcker sig från traditionella lantgårdar och villor till helt nya ultramoderna fastigheter, fullt utrustade med den senaste "smart" teknologin.

Hamnstäderna som Port d'Andratx och Port Adriano, som nämndes ovan, var en gång enkla fiskehamnar, men är nu hem för lyxiga superyachter, gourmetrestauranger, exklusiva designerbutiker och förmögna invånare. Dessa hamnstäder ligger endast cirka 40 minuters bilresa från Palma internationella flygplats, vilket gör dem lättillgängliga för internationella resenärer, och stadskärnorna är också nära. Med sin vackra omgivning och fantastisk utsikt är husen här alltid mycket eftertraktade. De senaste åren har dessa områden sett en enorm prisökning på fastigheter, där förmögna personer har köpt fantastiska fastigheter i bergen runt hamnen, och den här trenden verkar inte avta.

Förutom att erbjuda vackra fastigheter, en fantastisk natur och ett överflöd av lyxiga restauranger och butiker, är köpprocessen mycket enkel. Tack vare det stora antalet professionella fastighetsmäklare och juridiska rådgivare är köpprocessen på Mallorca betydligt enklare än hos många andra europeiska grannar.


Med en kombination av brist på mark för att bygga lyxiga fastigheter och det generella bristande utbudet av befintliga högkvalitativa och lyxiga fastigheter på Mallorca kommer priserna att fortsätta stiga över tiden, vilket gör ett fastighetsköp på Mallorca till en mycket lönsam investering. Enligt Porta Mallorquina har fastighetspriserna på Mallorca stigit med 30% de senaste fem åren. Oavsett om en köpare väljer att hyra ut fastigheten några månader om året under högsäsongen eller helt enkelt lämna den tom för eget bruk, kommer ägaren säkerligen dra nytta av en tillgångsklass som har stått sig genom tiderna.


Med olika stilar av lyxiga fastigheter att välja mellan, fantastisk utsikt och väder, samt fortsatt efterfrågan på fastigheter på ön som visar att det också är en stark investering, har det aldrig varit en bättre tid att köpa en fastighet på Mallorca.

Comments


bottom of page